Marka Tescil
Bir işletmenin mal ve hizmetlerini diğer işletmelerden ayıran işaretlerin tümü markayı oluşturur. Bu işaret bir renk, bir ses, bir harf, bir şekil veya bir kelime olabilir.
Marka tescili ise bu ayırt edici unsurun, Türk Patent Kurumu nezdinde gerçekleştirilen işlemle tüm Türkiye çapında korunması anlamını taşımaktadır.
Markamı Nasıl Tescil Ettirebilirim?
Tescil ettirmek istediğiniz markanız öncelikle marka danışmanlarımız tarafından ön incelemeden geçirilmektedir. Bu incelemenin amacı; marka tescilinin sorunsuz bir şekilde tescil edilebilmesi için ürününüz veya hizmet verdiğiniz sektörde markanızın tescil edilebilir olduğunu, tescil sırasında tescil işleminin reddedilip edilmeyeceğini öğrenmektir.
Marka danışmanlarımızın herhangi bir sorun görmemesi durumunda marka vekilimiz eşliğinde marka tescil işlemleriniz gerçekleştirilmektedir.
Markaların korunma süresi 10 yıldır. Her 10 yıl bitiminde yenileme işlemi yapılarak defalarca uzatılması mümkündür.
Markamı Neden Tescil Ettirmeliyim?
-Devlet desteklerinden yararlanmanızı sağlar.
-Markanın tescil edilmesi haksız rekabeti engeller.
-Marka tescili size lisans verme, devretme, miras bırakma gibi imkanlar sunar.
-Tescilli marka için alınan marka değerleme raporu ile banka kredi notunuz artar.
-.tr alan adı için hak sahibi olursunuz.
-Yatırımlarınızı güvence altına alır.
Marka başvurusu şirket adına yapılıyorsa şirketinizin imza sirküleri, vergi levhası şahıs adına yapılıyor ise şahsın nüfuz cüzdanının fotokopi veya okunaklı şekilde çekilmiş fotoğrafını info@marka365.com adresine gönderebilirsiniz.
Uluslararası Marka Tescil
Özellikle ihracat yapan ya da ihracatı hedefleyen şirketlerin mutlaka yaptırması gereken bir işlemdir. Hedeflenen pazarın yer aldığı ülkelerde gerçekleştirilir ve hangi ülkede tescil edilmişse o ülkenin yasaları tarafından tanınmış olur.
Ülkemiz Wipo (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) sistemine dahil bir ülkedir. Bu sisteme dahil olan bütün ülkelerde Türk Patent Kurumu Wipo ile yapılan işlemlerimize aracılık etmektedir. Wipoda yer almayan ülkelere yapılacak olan münferit başvurularda ise hedef ülkede faaliyet gösteren çözüm ortaklarımızla süreç ilerletilir.
Yurt dışı marka tescili için KOSGEB ve TT.C: Ticaret Bakanlığı destek vermektedir.
Başvuru işlemlerinin %100’ü maksimum 3o bin TL olmakla birlikte KOSGEB tarafından desteklenir. %70 destek oranıyla Ekonomi Bakanlığının bu işlem için sunduğu destek tutarı ise 130 bin TL’dir.
Marka 365 Marka danışmanları sadece marka başvurunuzu yapmakla kalmayıp bu süreçlerin evrak ve yönetimini de sizin adınıza sağlayarak destekten yararlanmanıza aracılık eder.
Uluslararası marka tescil başvurusu tescil yapılacak ülkeye göre farklı fiyatlandırmalara tabidir. Bu bakımdan uluslararası marka tescil başvurusu yaptırmak isteyen müşterilerimizin hangi ülkelerde marka tescil başvurusu yapmak istediğine karar verdikten sonra maliyet ve gerekli evrakların hazırlanabilmesi amacıyla tarafımızla iletişime geçmelerinde fayda vardır.
Patent
Patent teknikte uygulanabilir olan buluşlara verilen addır.
Bir buluşun patent sayılabilmesi için bazı kriterleri taşıması zorunludur.
Bunlar yenlik, sanayiye uygulanabilirlilik ve buluş basamağıdır.
Başvuru konusu buluş dünyanın herhangi bir yerinde kamuya sunulmamış olmalı, var olan teknikten bir ileri adımda sadece düşüncede kalmayarak teknik olarak uygulanabilecek olması gerekmektedir.
Nasıl Patent Alırım?
Marka Danışmanlarımızın size göndereceği soru cevap formu doldurulduktan sonra ürünün teknik çizimleri (kimya ve gıda patentlerinde gerekmez) tarafımıza iletilir. Patent dosyanız verdiğiniz bilgiler doğrultusunda hazırlanır ve onayınıza sunulur. Onaylandıktan sonra Türk Patent Kurumu işlemleriniz vekilimiz tarafından yapılır.
Patentlerin korunması süresi 20 yıldır. Patentler için her sene Türk Patent Kurumuna senelik sicil ücreti ödenir. 20 yılın sonunda patentiniz halka mal olur.